יום ראשון, 30 באוקטובר 2005

אוקטובר 2005 - ערב הזיכרון לזכרו של רותם מוריה ז"ל

במלאת שנה להירצחו של רותם מוריה, ב- 30 באוקטובר 2005, נערך ערב זיכרון לזכרו.
 בערב הזיכרון שנערך שנה קודם לכן, הוכרז על הקמת קרן לסיוע ליוצרים צעירים הנתקלים בקשיים להפיק את הסרט שחלמו עליו – בשל סיבות שונות – שחלקן אי הכרה בנושא עצמו או מסיבות שאינן תמיד אובייקטיביות.
 מטרת הקרן היא לעזור ליוצרים אלה להפיק את הסרט - כנגד כל הסיכויים – בדומה לסיוע שניתן בסופו של דבר לרותם מוריה ז"ל בסרטו מעורר המחלוקות שנקרא בשם זה.
 "כנגד כל הסיכויים", קרא אז רותם ז"ל לסרטו, וזה גם שמה של הקרן על שמו, ששמה לה למטרה לטפח בדיוק את אותם סרטים שוברי גדר וגבולות, פורצי דרך ושפה – בדיוק כפי שהיה עושה זאת רותם לו היה חי כיום ומצליח להגשים את חלום חייו.
 במהלך השנה הראשונה להיווסדה, פנתה קרן רותם לקהל סטודנטים, משנה ב' ומעלה, הלומדים במוסדות העוסקים בהכשרה מקצועית קולנועית להציג את תכניותיהם. בעקבות  הפרסום – נתקבלו 72 פניות של סטודנטים שהעבירו חומר בתהליך זה או אחר של הפקה. לאחר בחינת החומר ע"י שלושה לקטורים, וראיונות אישיים - עלו לשלב הגמר שלושה  תסריטים שאחד התנאים העיקריים לקבלת הסיוע מטעם הקרן היה מוכנותו להקרנה בערב הזיכרון. בסופו של תהליך נותר רק סרטה של עינב בר, "מחוץ למיטה", שענה  לקריטריונים של הקרן "כנגד כל הסיכויים".
 לערב הזיכרון שנערך בסינמטק תל-אביב, התאספו ובאו מוקירי זכרו, חברים וידידים וכן השתתף מ"מ ראש הממשלה מר אהוד אולמרט, שנשא דברים חמים לזכרו ודיבר בשבח  הרעיון לסיוע.
 הסרט "מחוץ למיטה", שהוקרן בהקרנת בכורה הוא מהז'אנר העלילתי, באורך של 14 דקות, וצולם בפורמט וידאו. הסרט עוקב אחר ערב אחד בחייו של זוג צעיר (בגילומם של אמיר י.  וולף ושרון קשב) שנדמה ששורה עליהם מועקה גדולה שאין יודעים מה פשרה ומהם הסיבות לה. מועקה זו מעוררת תהייה אמיתית, שכן דורון וליאורה רחוקים מלהיראות כמו אנשים  קשיי יום, שטרדות החיים רובצות עליו, או כמו זוג מבוגר שמן הסתם כבר מאס זו בזה. נהפוך הוא: הם צעירים, יפים, מבוססים, הם סוג של אידיאל בורגני ובמידה רבה גם של אידיאל  רומנטי. הסרט מציץ לחייו של זוג שעבר טראומה ובמרכזו נמצאת הזוגיות שעברה טלטלה. האם ניתן לגשר על הפער שנפער?
 כאמור - סרטה זה של עינב בר הוא הראשון שהופק ונערך במימונה של הקרן. "מחוץ למיטה" הוא סרט הביכורים, שצולם במסגרת החוג לקולנוע באוניברסיטת ת"א כפרויקט שנה  שנייה.
 סרט שני שהוקרן בערב הוא "צומת סביון", של מיטל מרגלית. מיטל הקדישה את הסרט לזכרו של רותם, אותו פגשה בסיני שעות ספורות לפני הירצחו בפיגוע במלון טאבה, בצאת  שמחת תורה אשתקד.
 שני הסרטים זכו לתשואות והוקרה מצד הצופים.
 לא ניתן ללמוד טוב יותר על חשיבותה של הקרן מאשר עיון במכתבה של עינב בר, ילידת 79, ממושב כפר יהושע שבעמק יזרעאל - לקרן.
"ההוכחה הכי טובה שאני יכולה לספק לכך היא שבצעד מפתיע החליטו ראש החוג וראש המגמה בפקולטה להכיר בו בתור פרויקט גמר ו"להקפיץ" אותי ישירות לתואר שני בחוג (!). חשוב להדגיש שמדובר בצעד חריג ביותר שמבצע החוג עבור סטודנט. בנוסף, החוג לקולנוע יפיץ את הסרט לחו"ל דרך מחלקת ההפצה המיוחדת שפועלת בו. ישנם כ-100 פסטיבלים פוטנציאלים ברחבי העולם שהסרט עונה על הקריטריונים שלהם. מתוכם, עפ"י ניסיון החוג, הוא צפוי להתקבל לפחות ל-20 ולייצג בהם גם את הקרן"

 בתום ערב הזיכרון הוכרז פרויקט הסרטים של הקרן לשנת 2006 - "הו, האימה".
 מלבד "פרויקט האימה", הקרן ממשיכה לקבל באופן שוטף תסריטים ובוחנת את האפשרות להפיק סרטים נוספים המתאימים לאופי הקרן.
 למעוניינים להעביר תסריטים ניתן לשלוח אותם במייל לכתובת:
rotemfoundation@gmail.com
 או לת.ד 6225 תל אביב 61061 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה